Over mij

GreenHuus

Leven met de natuur is heel natuurlijk


Over mij


Ik ben door GreenHuus Technologies BV ontwikkeld. Het is een voor Nederland uniek circulair recreatie en woonconcept dat volledig Autarkisch, Biobased en Circulair is. ‘Autarkie’ verwijst naar de drang onafhankelijk te zijn. Ik ben in mijn energie- en afvalverwerking autarkisch. Onder een ‘biobased economy’ verstaan we een economie die zijn grondstoffen grotendeels haalt uit de levende natuur (groene grondstoffen) als onderdeel van een duurzame economie

De kern van het circulaire (Cradle to Cradle) principe ligt in het concept ‘afval is voedsel’. Alle gebruikte materialen zouden na hun leven van

het ene product nuttig kunnen worden ingezet in een nieuw product.Hierbij zou geen kwaliteitsverlies mogen ontstaan en alle restproducten moeten hergebruikt kunnen worden of qua belasting milieuneutraal zijn.


In mij komen daarom geen lijm, kit, PUR-schuim of andere chemische stoffen voor, alles is natuurlijk natuurlijk. Kees en Mike weten daarnaast van alle producten waar ze vandaan komen, hoe ze ontstaan of geproduceerd zijn en wat de carbon footprint is. Dit alles is, uniek voor Nederland, in een materiaalpaspoort vastgelegd.

Water ...

... wordt opgevangen door het dak en verzameld in een opslagsysteem. Zo veel als het regent en wenselijk is. Een drievoudige zuivering zorgt voor een veilige waterkwaliteit op lange termijn en direct gebruik. Heerlijk om te drinken, te koken en te douchen maar ook om de speciale toilet mee te spoelen. Als backup kan er indien noodzakelijk gebruik worden gemaakt van het drinkwaterleiding netwerk. De douche is een innovatie op zich. Het biedt middels een circulatiesysteem een besparing van wel 90% t.o.v. een gewone douche maar biedt wel de ultieme wellness ervaring van een stortdouche.


Electriciteit ...

... wordt opgewekt door de zonnepanelen op beide dakdelen en wordt gebruikt voor verlichting, koeling, interne techniek, computer/audio etc... Wat over is aan stroom wordt in een milieuvriendelijk batterijen systeem opgeslagen. Ook zijn middels een minigrid de huisjes met elkaar verbonden, zodat stroom ‘uitwisselbaar’ is.


Warmte ...

... komt ook van de zon door gebruik te maken van speciale vacuumcollectoren op het dak. Deze werken zelfs op een bewolkte dag op daglicht. Het hete water wordt in een ingenieus boilervat opgeslagen voor ruimteverwarming en warmwater. Een aantal weken in de winter is er mogelijk net iets te weinig zon of licht. Daarom is er in GreenHuus een kleine warmtepomp geplaatst. Deze zorgt dan voor ondersteuning voor warmte.


Al deze autarkische systemen zijn beproefd en werken optimaal met elkaar samen, zodat er geen energie verloren gaat. Om continuïteit van stroom te waarborgen kunnen we gebruik maken van een back-up op het ‘net’. Je ziet, aan alles is gedacht. Dit maakt GreenHuus echt uniek

Mijn isolatie is gemaakt van Hollandse hennep.

Ik ben gemaakt van Hollandse bomen.

Schrijf je hieronder in om op de hoogte te blijven van onze projecten en om te genieten van inspirerende verhalen en mooie foto's: